Ange ditt sökord

Annons:

Bultande sår

Om ett sår bultar och är varigt, innebär det att det är infekterat? När ska man kontakta läkare? / Johanna (Kvinna 30 år)

Hej Johanna!
Om ett sår bultar och är varigt så är det infekterat, men man behöver inte alltid ta penicillin ändå. Är såret öppet så att varet rinner ut och man inte har feber kan man avvakta, men blir det rött runt omkring, man får feber eller känner sig hängig bör man kontakta läkare. Då kan såret behöva öppnas för att få ut varet och ibland behövs också någon sorts penicillin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 10 februari, 2011

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Stress påverkar risken för infektioner?

Jag undrar om man haft en väldig stressig och jobbig tid på sin arbetsplats under en ganska lång period,är risken större då när man t.e.

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: