Ange ditt sökord

Annons:

Bultande sår

Om ett sår bultar och är varigt, innebär det att det är infekterat? När ska man kontakta läkare? / Johanna (Kvinna 30 år)

Hej Johanna!
Om ett sår bultar och är varigt så är det infekterat, men man behöver inte alltid ta penicillin ändå. Är såret öppet så att varet rinner ut och man inte har feber kan man avvakta, men blir det rött runt omkring, man får feber eller känner sig hängig bör man kontakta läkare. Då kan såret behöva öppnas för att få ut varet och ibland behövs också någon sorts penicillin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Vaccin mot bältros om man inte haft vattkoppor?

Vet inte om jag haft vattkoppor som barn. Kan man ändå vacinera sig mot bältros?

När vaccinera sig efter genomgången bältros?

Fick bältros i slutet av januari -23. Blev riktigt dålig i flera veckor. Har kollat med sjukvården hur länge jag måste vänta med att ta vaccin. Fått olika svar. En sa ca 60 dgr, en annan sköterska sa upp till ett år. Vilket stämmer av dessa alternativ?

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: