Ange ditt sökord

Annons:

Blir inte längre kallad till årliga kontroller!

Doktor Gunilla i fråga doktorn säger så hurtigt att det är bara ringa sin vårdcentral och beställa tid för hälsoundersökning om man känner sej orolig för något. Men så enkelt är det inte på många ställen, ty vårdcentralen där jag bor har bara akuttider kan i bästa fall få en akuttid ca 3 v framåt. Vadå en akuttid för hälsoundersökning?
Äter själv blodtrycksmedecin sen 30 år tillbaka har alltid gått på årliga kontroller tidigare, men sen några år tillbaka har jag inte blivit kallad, utan fått ringa själv och tjata. Så är det i verkligheten! IF (kvinna 69år)

Jag håller med dig, då jag själv ofta får höra att man inte kommer in på den Vårdcentral där man bor. Har man ständig medicinering som exempelvis för blodtrycket anser jag ju att ett besök om året inte är för mycket begärt, då ju recepten skall förnyas samt att man även kan behöva ta ett och annat blodprov. Gäller det exempelvis blodtrycket eller om man har diabetes brukar det ju finna tider för kontroll hos sjuksköterska. Försök att ta kontakt den vägen i första hand.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Kaffe – dricka eller inte dricka?

Hur är det med kaffe egentligen, ska man dricka eller inte. Läser olika saker, ena dagen bra, andra inte. Utan min kopp på morgonen får jag inte gå på toa. Hälsningar Bertil

Mat & Vitaminer

Farligt äta för mycket zink?

Hejsan! Jag undrar om det kan vara farligt att äta för mycket zink? Mvh Lasse, 33

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!