Ange ditt sökord

Annons:

Blödningar i avföringen

Hej min fråga är, jag har en IBS och har ont i min tjocktarm emellanåt, och jag har haft lite blödningar i samband med avföring. Har detta något samband med min IBS? Tacksam för svar! Kocli (kvinna 48år)

Det brukar inte vara blod med i avföringen när man talar om och menar IBS. Här tycker jag att man bör se på en rekto/proktoskopering, där man tittar in in nedersta delen av tjocktarmen med ett litet rör där man har belysning för att se dels hur slemhinnan ser ut, dels om det är blödande hemorroider eller sprickor, fissurer. Det kan även vara aktuellt att med en colonoskopi, där man med fiberoptik kan se hela grovtarmen för att finna en eventuell blödningskälla..

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!