Ange ditt sökord

Annons:

Blödning vid samlag

Jag blöder vid samlag.. Vad kan jag göra 🤔

Kvinna, 52 år

Om du har blödningar vid eller efter samlag bör du söka vård. Blödningen kan bero på flera olika orsaker, där torra och sköra slemhinnor är den vanligaste orsaken i din ålder. Man behöver dock göra en gynekologisk undersökning för att utesluta andra orsaker, som infektioner eller cellförändringar på livmodertappen.

Har man uteslutit andra orsaker så kan lokal behandling med östrogen eller ett hormonfritt, fuktgivande preparat hjälpa slemhinnorna.

Ta kontakt med gynekolog eller med vårdcentralen (det sistnämnda om du bor i en region där man måste ha remiss till gynekolog).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 7 februari, 2023 Publicerad: 7 februari, 2023

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Måste man ta antibiotika vid urinvägsinfektion?

Måste man ta antibiotika när man har urinvägsinfektion? Och är det farligt att ha samlag när man har urinvägsinfektion även om det är samma person?

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: