Ange ditt sökord

Annons:

Blödning vid samlag

Jag blöder vid samlag.. Vad kan jag göra 🤔

Kvinna, 52 år

Om du har blödningar vid eller efter samlag bör du söka vård. Blödningen kan bero på flera olika orsaker, där torra och sköra slemhinnor är den vanligaste orsaken i din ålder. Man behöver dock göra en gynekologisk undersökning för att utesluta andra orsaker, som infektioner eller cellförändringar på livmodertappen.

Har man uteslutit andra orsaker så kan lokal behandling med östrogen eller ett hormonfritt, fuktgivande preparat hjälpa slemhinnorna.

Ta kontakt med gynekolog eller med vårdcentralen (det sistnämnda om du bor i en region där man måste ha remiss till gynekolog).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 7 februari, 2023 Publicerad: 7 februari, 2023

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Kvinnans hälsa

Underlivet torrt och kliar

Hej. Jag är en tjej på 14 år och har intensiv klåda i underlivet. Det har pågått i ungefär 1-2 dagar. Det känns uttorkat och kliar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: