Ange ditt sökord

Annons:

Blödande fotvårta

Hej
Jag har haft en fotvårta i över ett halvår nu. Jag försökte behandla den med vårtmedel från apoteket. I början gick det bra, men nu när jag filar på den (efter att jag låtit den mjukna i varmvatten) börjar den bara blöda. Är det rätt att ha på medlet ändå, eller finns det inte andra behandlingar?
Jag hade en kompis som hade vårtor på händerna när han var liten och dem tog han bort på något sjukhus. Jag tror att de frös bort dem eller något sånt. Hur får man det gjort? Eller finns det någon annan behandling som går snabbt?

Hej!
Vårtor är ofta ett svårt kapitel att kunna få hjälp med, det är ju å ena sidan en ofarlig åkomma som de flesta får någon-några ggr i sitt liv, å andra sidan kan det vara nog så besvärligt och t.o.m. smärtsamt. Hudläkare kan frysa vårtor, men behandlingen måste ofta upprepas minst en gång för effekt. Det görs med flytande kväve, -175 C, och kan svida såpass mycket att patienten inte vill fullfölja behandlingen. Det finns en ny behandling (fråga på Apoteket!) med effektiva vårtplåster som du rekommenderas att börja med själv, om det inte är bättre efter tex 6 månader, får du ringa till hudmottagningen och be om en tid för osedvanligt besvärliga vårtor!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: