Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor på tår

Hej!
Sedan några månader har jag haft kliande blåsor på två av mina tår. Blåsorna sitter ovanpå tårna (nära nageln) och de kliar inte hela tiden utan det kommer i attacker (särskilt när jag duschat). Det är inte såna blåsor som vid eksem som spricker och vätskar utan som små, små röda bulor. Mellan tårna är huden helt OK. Naglarna ser ut som vanligt tycker jag.
Jag har provat med svampmedicin (daktakort tror jag) i 3 veckor – ingen effekt. Jag har också provat med den kortisonkräm som jag har till mitt handeksem i ca 10 dagar – ingen effekt där heller. Det som hjälper bäst mot klådan är tea tree oil men blåsorna försvinner inte av det och klådan lidras bara tillfälligt.
Det verkar gå lite i perioder, bättre ibland och sämre ibland.
Har du något att föreslå?

Svar till irriterad. Det låter inte som svamp, då har man alltid fjällning och sprickbilding mellan tårna. Eftersom det ändå är blåsor som kliar ibland låter det som någon sorts eksem. Har du ett kontaktallergiskt handeksem ? I så fall kanske det kan vara något liknande på tårna?
Vidare finns en sorts eksem med blåsor på händer och fötter som kommer i perioder utan speciell anledning och kallas pompholyx.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 oktober, 2002 Publicerad: 15 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: