Ange ditt sökord

Annons:

Blåsliknande utslag på näsan och i och runt öronen

Hejsan,

Min pojkvän som är 28 år fick för två veckor sedan ett slags fotsvampsliknande utslag bakom sitt ena öra, både på huden bakom örat och på nedre delan av örat. Det såg precis ut som fotsvamp med blåsaktig hud som såg lite torr och ödleaktig ut och med blåsor som satt tätt tillsammans och liksom växte in i varandra. Det kliade också och vi trodde det var svamp och behandlade med Pevaryl kräm som gjorde att blåsorna torkade ut och flagnade bort efter ungefär 3-4 dagar.

Men för ett par dagar sen fick han nya utslag, denna gång på näsan och upp precis under ena ögonbrynet, men också inne i det andra örat. De som sitter inne i örat ser ut som de han hade tidigare, men på näsan är det små separata röda blåsor som kliar och det sticker också lite i huden. Det ser ut som det finns vätska i dem också.

Vad min pojkvän vet är han inte allergisk mot något och har inte heller börjat använda någon ny hygienprodukt. Vi kan inte hitta några bilder eller beskrivningar här på sidan som påminner om detta? Kan ni hjälpa till? Tack på förhand!

Fotsvamp (eller i alla fall svampinfektion) kan sitta på andra ställen på kroppen än fötterna, men på öron och näsa låter inte troligt. Din beskrivning av utslagen låter inte som psoriasis, men jag har svårt att säga vad det kan vara. Det låter mer som eksemartade besvär, ev en ytlig (bakteriell) hudinfektion. Jag skulle pröva med Cortimyk/Daktacort - kräm som man kan köpa receptfritt på Apoteket. Använd det 1-2 gånger dagligen och blir han inte bättre på 1-2 veckor bör han låta husläkaren titta på hans utslag för en diagnos.
Lycka till/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!