Ange ditt sökord

Annons:

Blämmor ibland

Hej!

Först vill jag tacka för en bra sida med många goda råd.
Jag är en kille på 20 år som inte har speciellt mycket akne. Kanske tack vare Differin som jag för närvarande använder.
Jag får dock ibland stora ömma finnar, ibland i pannan och på kindpartierna.

Jag kanske får runt 2-5 sådana i veckan. Tycker ni att det är värt att äta t.ex. tetralysal för detta eller sliter det mer på kroppen än vad det kommer att göra nytta?

Hej!
Detta är en fråga som involverar både objektiv bedömning av läkare av din hud: Hur mycket acne är det faktiskt? och av dig själv: Hur svårt har du just nu i ditt liv att stå ut med den acne som det är?
Upplevelsen av acnen varierar väldigt mellan individer. OM du lider av din acne, ska du absolut tala om saken med din läkare. "Sliter" på kroppen gör väl inte Tetralysal direkt, däremot kan det åstadkomma resistens hos bakterier och man ska även av andra skäl tex ekonomiska, risk för biverkningar, inte äta medicin "i onödan".
Svaret får man därför komma fram till i dialog med din läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: