Ange ditt sökord

Annons:

Besvärligt håravfall!

I ungefär ett års tid har jag besvärats av håravfall. Jag var tidigare lyckligt lottad med ett mycket tjockt hår som numer är ganska tunnt (dock inte glest ännu) I februari gick jag till en hudläkare som genom min beskrivning direkt sa att det var seborré. Jag fick Kutan mot inflammationen i hårbottnen och Fungoral mot de mjälliknande flagorna. Trots detta tappar jag fortfarande hår som dessutom tilltagit nu igen då jag slutat med Kutan och trappat ner på Fungoral. Kan jag ha fått fel diagnos? Vi har inte ärftligt håravfall i släkten.
Jag börjar bli lite smått desperat!

Svar till signaturen Orolig
På din beskrivning förstår jag att du har ett diffust håravfall och inte ett avgränsat håravfall så kallat alopecia areata. Diffust håravfall kan ju bero på att man 6-8 månader tidigare haft till exempel en febersjukdom eller graviditet. Andra orsaker kan vara sköldkörtelrubbning eller blodbrist. Oftast hittar man dock ingen bakomliggande sjukdom och då finns tyvärr ingen behandling. Mjälleksem i sig brukar ej ge håravfall. Se övrigt Dermatologens patientinformation nr 24.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 juli, 2002 Publicerad: 29 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: