Ange ditt sökord

Annons:

Behandlat fotvårta i över två år

Hej,

Jag har en jättestor fotvårta som jag har varit och fryst över 25 gånger (slutade pga flytt för 10 mån. sedan) och de senaste 10 månaderna behandlat med vårtmedel (och slipning, nedskärning av huden) minst en gång i veckan.

För ca 10 år sedan trodde jag att den försvann efter en fruktansvärd laserbehandling (som gjorde ett 1 cm djupt hål i foten och tog över 3 mån att läka) och påföljande frysning (den gången över 20 gånger med...) Men tydligen har den varit kvar för när jag gick för behandling för ett par andra vårtor så berättade fotvårdaren att denna jättevårtan var kvar under all hård hud på hälen. Den försvann aldrig då för 10 år sedan.

Vad kan jag göra? Detta är nu ett stort problem eftersom jag aldrig verkar kunna gå normalt på foten och alltid haltar.

Mycket tacksam för svar.

Lisa

Nedslipning efter fotbad med efterföljande pensling med vårtmedel och plåster, frysning med kolsyreis eller flytande kväve eller laser är de behandlingsmetoder som finns för fotvårtor. Däremot skall man aldrig skära bort en vårta på foten med kniv eftersom besvärlig ärrbildning kan uppstå. Om du haltar är detta en viktig anledning att försöka få bort vårtan, du kan annars lätt få ont i rygg eller höft p.g.a. felbelastning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: