Ange ditt sökord

Annons:

Barneksem, blåsor i arm- och knäveck

Mitt barn som är 3,5 år har atopiskt eksem. Vi har behandlat det under våren med Elidel. Den fungerade bra och de eksem han hade försvann. Men i början av sommaren upptäckte vi små blåsor (vätskefyllda - ej vita) i ena armvecket och dessa har bara blivit fler under sommaren. De har "blossat upp" i knävecket och någon enstaka på magen. Huden har nu också blivit röd och torr på dessa ställen. Vad kan detta vara? Beror det på krämen? Den har vi inte använt efter att eksemen blev bättre, bara några gånger i slutet av sommaren.

"Blåsor" inom eksemområden kan bero på lite olika orsaker. Är det lite hårdare plitor kan det vara sk mollusker, en sorts virusvårtor. Är det lite mer gulaktigt, smetande kan det vara tecken på en bakterieinfektion i eksemet. Är det bara vätskefyllda små blåsor kan det vara tecken på ökad aktivitet i eksemet. Elidel kan fungera på många, men inte alltid. Tycks det som eksemet blivit aktivare (ett tecken kan vara rödare och mer torr hud), kan man behöva kombinera med en kortisonkräm, för att eksemet ska lägga sig. Pröva och lägg till lite kortisonkräm, men blir det inte bättre på 1-2 veckor, så visa upp honom för Er behandlande läkare.
/Anders

Läs mer om eksem hos barn samt vanliga frågor och svar om barneksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!