Ange ditt sökord

Annons:

Barneksem, blåsor i arm- och knäveck

Mitt barn som är 3,5 år har atopiskt eksem. Vi har behandlat det under våren med Elidel. Den fungerade bra och de eksem han hade försvann. Men i början av sommaren upptäckte vi små blåsor (vätskefyllda - ej vita) i ena armvecket och dessa har bara blivit fler under sommaren. De har "blossat upp" i knävecket och någon enstaka på magen. Huden har nu också blivit röd och torr på dessa ställen. Vad kan detta vara? Beror det på krämen? Den har vi inte använt efter att eksemen blev bättre, bara några gånger i slutet av sommaren.

"Blåsor" inom eksemområden kan bero på lite olika orsaker. Är det lite hårdare plitor kan det vara sk mollusker, en sorts virusvårtor. Är det lite mer gulaktigt, smetande kan det vara tecken på en bakterieinfektion i eksemet. Är det bara vätskefyllda små blåsor kan det vara tecken på ökad aktivitet i eksemet. Elidel kan fungera på många, men inte alltid. Tycks det som eksemet blivit aktivare (ett tecken kan vara rödare och mer torr hud), kan man behöva kombinera med en kortisonkräm, för att eksemet ska lägga sig. Pröva och lägg till lite kortisonkräm, men blir det inte bättre på 1-2 veckor, så visa upp honom för Er behandlande läkare.
/Anders

Läs mer om eksem hos barn samt vanliga frågor och svar om barneksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: