Ange ditt sökord

Annons:

Barn med märkliga “plättar” i ansiktet

MIn dotter är 10 månader och har små uppåthöjda utslag i ansiktet närmare bestämt i en båge från näsroten och sträcker sig lite under kinden. Det ser ut som "små plättar" som flyter samman i stort sett färglösa. Dessa kom i samma veva som hon var febrig och förkyld. Men det var ca 2 veckor sedan och utslagen är kvar och har spridit sej något. Hon verkar inte ha ont av det. Jag smörjer henne med locobace repair men det blir inte bättre. När hon var 5 veckor gammal blossade utslag upp över hela ansiktet. Men vi fick kortison och de försvann på någon vecka. Sedan dess har hon ej haft problem med det igen. Jag tycker mig inte se någon likhet på utslagen som hon har idag och det som hon hade när hon var 5 vecokor. Vad är detta?
Mvh Sofia

Hej!
Tyvärr går det inte att bedöma utslagen på beskrivningen, och bästa rådet blir att söka upp BVC för en första "titt" och därefter vidare till barnläkare/hudläkare för diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!