Ange ditt sökord

Annons:

Baby med utslag, är diagnosen korrekt?

Hej!

Min son som är nio månader har sedan han var fyra månader haft utslag. Har varit hos flera läkare med detta och fått diagnosen urticaria pga allergi. Vi har även fått mjölkproteinallergi konstaterat. Trots att han inte längre får mjölk så sitter utslagen kvar. Vi har även gjort en massa test men inte kommit fram till ngn mer allergi. Saken är den att jag inte är så övertygad om att det verkligen är allergi. Jag tycker inte att utslagen ser ut som nässelutslag. De är ofta ganska stora, upp till en enkronas storlek. Är ljusare i mitten med en rödare ring runtom. Ibland, men långt ifrån alltid är det som en blåsa inuti, inte större än ett knappnålshuvud. Utslagen sitter kvar i ett- tre dygn och flyttar runt. De breder ut sig när de är på väg bort. Finns det någon annan tänkbar diagnos? Utslagen kliar inte och allmäntillståndet påverkas inte av utslagen. Tacksam för svar!

Hej!
Om detta rör sig om urticaria, eller nässelutslag, är det oftast inte förknippat med någon påvisbar allergi. Se urticaria i dermatologens patientinformation.
Utöver urticaria, finns andra, ovanliga tillstånd som kan likna det du beskriver, närmast erythema multiforme och mastocytom. Du bör få remiss till hudläkare för bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: