Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem och självsprickor

Hej! Jag är en tjej på 22 år med diagnosen atopiskt eksem. Har det under kontroll nu, men inte mina fötter. Jag får hela tiden en massa självsprickor. Dessa gör så ont att jag får jättesvårt att gå vissa dagar. Har inte fått någon hjälp med dessa hos hudläkaren.
Har du något förslag? Tack på förhand!

Böjveckseksem eller atopiskt eksem är vanligt, och många gånger kan fötterna vara extra besvärliga. De har fått sitt egna namn som "atopiska vinterfötter" och beskriver just det torra, spruckna och lite fjälliga utseendet. Mjukgörande, feta krämer brukar vara grundreceptet. Är det besvär med klåda (som ett tecken på eksemkomponent) kan man lägga till kortisonkräm/salva.
För fötterna kan ofta ett fotbad med salt i vattnet göra gott. Ibland kan det vara bättre att ta en kapsyl grönsåpa i vattnet. Fet salva som Locobase, Repair eller Ceridal. Tål Du lite övergående obehag, är ofta Locobase LPL (alla från apoteket) mycket bra, men kan svida i sprickorna. Är det riktigt besvärligt brukar "extrahud" som tunn Duoderm vara bra. Kan köpas på apoteket men är inte helt gratis.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!