Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem och ärftlighet

Hejsan!

Jag har haft atopiskt eksem sen jag var 1,5 år gammal, jag är nu 26. Jag är gravid nu och undrar hur ärftligt atopiskt eksem är.

Tack på förhand.

Hej!
Atopiskt eksem är ärftligt och det är större risk att ditt barn får det än om du inte hade haft eksem. Ärftligheten är inte helt klarlagd, och den hänger ihop med ärftlighet för astma och allergier mot tex pollen. Barnet har även ökad risk att utveckla dessa symptom. Atopiskt eksem ökar i förekomst i Sverige, och därför kan man säga att riksen rent statistiskt ökar för alla barn, även om inte föräldrarna är sjuka. Det är också så att det är större chans att barnet inte får eksem än att det får eksem!
Råd om förebyggande åtgärder och kost i spädbarnsålern, har som bekant ändrats mycket både fram och tillbaka under senare år. I aktuell debatt har framkommit åsikten att rekommendationer om tex amning, inte har varit tillräckligt välgrundade.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!