Ange ditt sökord

Annons:

”Atopiska fötter ett elände – utan riktig bot!” – Morfar (75) till pojke (15 år i sommar) med diagnosen ”topiska fötter”:

Han fick diagnosen för flera år sedan. Olika läkare har ordinerat salvor som förhoppningsvis lindrat plågorna men inte avhjälpt besvären. Finns det inga möjligheter för honom att bli kvitt eländet?

Skrivet av Anders Hallén...
Jag håller med om att detta är ett elände eftersom det tyvärr inte finns någon riktigt botande behandling. Kortisonsalva ger liten effekt och mjukgörande preparat brukar lindra bäst, men det krävs ett envetet smörjande. Trösten är att det går över med tiden, även om jag får erkänna att denne yngling redan haft det upp i ovanligt hög ålder – det är vanligast hos mindre barn.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: