Ange ditt sökord

Annons:

Atopiker – vita fläckar efter utslag

Hej.
Jag är en tjej på 21 år och har under alla dessa år haft olika hudproblem. Jag fick konstaterat att jag är atopiker.

Mina senaste utslag fick jag för ett år sedan, det var torra partier på armarna som inte gick bort efter smörjning med mjukgörande. Efter sommaren blev dom röda fläckar (rodnad som senare blev klåda). Det lugnade ner sig till hösten men då blev det vita pigmentfläckar.

Har även märkt att jag är känslig mot solen, har solat några gånger i solarium för att få bort det vita men det har ej fungerat.

Nu undrar jag om det är farligt?
Kan jag få cancer?
Har även många leverfläckar.

Atopiskt eksem innebär att huden lokalt eller mer generellt ger en eksemretning i huden. På dessa ställen omsätts huden snabbare än inom "normal hud". Detta ger som resultat att uppkommen solbränna försvinner bort med eksemet, och det ger ljusare fläckar i huden. Det är ett tecken på underbehandling, dvs det behövs en mer kraftfull eksembehandling. Har man haft långvarigt eksem med svår klåda och uppkomst av hudsår, kan detta ge en mer bestående ljushet i huden.
För Din del tror jag Du behöver mer aktiv kortisonbehandling med t.ex Elocon eller Betnovat kombinerat med mjukgörande krämer. Är detta inte tillräckligt får man kombinera med medicinsk ljusbehandling. Blir Du inte bättre nu under sommaren, tycker jag Du ska diskutera behandlingen mer ingående med Din behandlande läkare för att få hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!