Ange ditt sökord

Annons:

Använda hydrokortisonkräm CCS 1% regelbundet?

Jag har problem med torr hud runt näsan, på hakan och ovanför ögonbrynen (eksem?), hydrokortisonkräm återställer huden på några dagar. Om jag slutar använda hydrokortisonkrämen och bara använder en mjukgörande kräm kommer den torra huden tillbaka efter några dagar.

Kan man använda hydrokortisonkräm CCS 1% regelbundet utan att huden tar skada?

Hej!
Det låter som seborroiskt eksem, och vid den åkomman blir det så att man måste använda milda kortisonkrämer regelbundet för att hålla det i schack. Dock kan man säga att den behandling du beskriver blir lite väl tät, man skulle önska att du kunde vara utan kräm i längre perioder än du använder den! Det finns olika sammansättningar och kombinationer i krämer mot seborroiskt eksem. Detta kan en hudspecialist hjälpa dig med!
FN

Läs vanliga frågor och svar om seborroiskt eksem (mjälleksem).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!