Ange ditt sökord

Annons:

Anna (23) har under en period tagit Fluoxetin mot depression:

Nu vill jag sluta med tabletterna, pga att jag blir otroligt trött och orkeslös av dem. Den situation som orsakade mitt depressiva tillstånd har lättat, och jag tror därför inte heller att jag har något behov av antidepressiva längre. Hur länge finns Fluoxetin kvar i kroppen sedan man slutat ta tabletterna? Kommer jag att lida lika mycket av denna trötthet ända tills det verksamma ämnet är helt avlägsnat (jag vet att Fluoxetin har lång halveringstid), eller kommer besvären att avta allteftersom substansen minskar?

Kroppen behöver ofta lång tid för att HELT eliminera de ämnen som bryts ner i levern. För varje dag halveras den dos som funnits i kroppen och så småningom finns det så lite kvar att vi inte kan mäta det – eller att det saknar betydelse för kroppens funktioner. De ämnen som finns i SSRI-preparat kommer att behöva flera veckor innan den mängd som kan mätas har kommit under denna gräns.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!