Ange ditt sökord

Annons:

Alternativa preventivmedel för män?

Hej!
Jag är i ett fast förhållande och jag har använt mig av flera olika sorters preventivmedel; först p-piller och nyligen p-ring. Men jag börjar tröttna på att alltid behöva vara den som är ansvarig, piller får jag kväljningar av och p-ringen (som varit det bättre alternativet) är dyra och en aning drygt i längden att joxa med. Det börjar kännas som att det är min pojkväns tur med pysslandet. Förutom kondom, vad finns det för alternativ för män som vill ha preventivmedel? Klara (21år)

I dagsläget är kondom det enda manliga preventivmedlet. Om du vill ha ett säkert preventivmedel och slippa att tänka på det kan du t.ex. sätta in en p-stav eller spiral.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: