Ange ditt sökord

Annons:

Alternativ för att skydda oss vid samlag?

Hej, vi är ett stadigt par som sitter i en besvärlig situation. Jag är allergisk mot preventivmedel med hormon såsom p-piller och min pojkvän verkar vara överkänslig mot latex då han får sår och blåsor vid användning av kondom. Det är inte så att han inte tycker om att använda kondom men då han får blåsor och sår av dem så tycker han att det är obekvämt att visa dem plus att det inte ser så fräsht ut. Jag funderade på FemCap ett tag men då jag inte kan känna min livmoderhalstapp fick jag direkt svaret att det inte skulle fungera. Vad finns det för alternativ att skydda oss med? Jag har aldrig fått barn och är därför inte så sugen på kopparspiral heller, speciellt då kvinnor i min släkt har haft fruktansvärt ont av det och min mensvärk är redan bedövande svår. P/P (kvinna 22år)

Det finns många olika sorters hormonella preventivmedel och om man fått någon biverkning av en sort kan en annan fungera bättre. Ett förslag är att sätta in en Mirena, en lågdos med minipillerhormon som gör att du får mindre mensvärk och blödningar. Ifall du inte vill prova något hormonellt preventivmedel är en kopparspiral eller kondomer av plast andra alternativ.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: