Ange ditt sökord

Annons:

Alternativ för att skydda oss vid samlag?

Hej, vi är ett stadigt par som sitter i en besvärlig situation. Jag är allergisk mot preventivmedel med hormon såsom p-piller och min pojkvän verkar vara överkänslig mot latex då han får sår och blåsor vid användning av kondom. Det är inte så att han inte tycker om att använda kondom men då han får blåsor och sår av dem så tycker han att det är obekvämt att visa dem plus att det inte ser så fräsht ut. Jag funderade på FemCap ett tag men då jag inte kan känna min livmoderhalstapp fick jag direkt svaret att det inte skulle fungera. Vad finns det för alternativ att skydda oss med? Jag har aldrig fått barn och är därför inte så sugen på kopparspiral heller, speciellt då kvinnor i min släkt har haft fruktansvärt ont av det och min mensvärk är redan bedövande svår. P/P (kvinna 22år)

Det finns många olika sorters hormonella preventivmedel och om man fått någon biverkning av en sort kan en annan fungera bättre. Ett förslag är att sätta in en Mirena, en lågdos med minipillerhormon som gör att du får mindre mensvärk och blödningar. Ifall du inte vill prova något hormonellt preventivmedel är en kopparspiral eller kondomer av plast andra alternativ.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 10 februari, 2011

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Barn & Graviditet

Har jag växt färdigt?

Jag är 15 år gammal. Fick min mens vid 13 års ålder då jag var 160 cm. Idag, två senare, så har jag bara växt två centimeter. Min mamma är 167 cm och pappa är 172 cm. Nyligen hade jag även höftbesvär då jag fick göra en röntgen där de sa att min tillväxtzon i höfterna var stängda och färdigväxta. Betyder det att jag inte kommer växa något mer nu på längden?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.