Ange ditt sökord

Annons:

Aloe Vera för psoriasis

Undrar om Aloe Vera Gelly 87%, eller Aloe Vera Propolis, är en gynnsam behandling vid torr hud/psoriasis?

Hej!
Det finns inte så många vetenskapliga studier över Aloe Veras effekt. En genomgång av 10 vetenskapliga rapporter, visade att Aloe Vera kunde ha viss gynnsam effekt på psoriasis. Samliga studier var dock små. EN studie visade att huden blev mjukare, men annars ingen skillnad på psoriasisfläckarna mot de som behandlats med vanlig mjukgörande kräm. Propolis är bivax, och kan ge kontaktallergiska reaktioner. Framtiden får utvisa om någon av dessa produkter, ensam eller i kombination, har effekt mot psoriasis.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!