Ange ditt sökord

Annons:

Aknebehandling – hudkräm

Jag använder numera Stioxyl 10 % eftersom den hjälper bättre än 5 %. Det jag tänkte fråga är om det är bra att använda den både dag och natt? Huden blir jättetorr o tjock o stel (den hjälper dock), så min fråga är om det är bra att även använda hudkräm då och då? Givetvis är det bra att använda hudkräm, det jag undrar är väl snarare om hudkrämen kommer stjälpa användningen av stioxyl eller dylikt? Ibland känns det som om även de behandlade finnarna blir bättre med lite fuktighetskräm. Hur ligger det till? Kan krämer förvärra tillståndet? (Även krämer anpassade till rätt hy då givetvis.)

Hej!
Det är bra om du använder hudkräm för uppmjukning. Den bör inte vara för fet. Du kan använda Stioxyl 10% båda dag och natt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: