Ange ditt sökord

Annons:

Aknebehandling, behöver vägledning

Hej

Jag har tre frågor som jag skulle bli glad om ni kunde besvara.
Just nu äter jag tetralysal och behandlar lokalt med skinoren mot akne på bröst, rygg och i ansiktet.
Jag har tidigare gått på två 4mån behandlingar med roaccutan, men aknen vill inte ge sig.
Jag har nu snart ätit klart min tetralysal kur (1år), jag är inte bra i ansiktet än men rygg och bröst är bra. Jag skall beställa tid hos hudspec igen men det lär ju ta två månader eller liknande innan man får komma dit. Så under tiden tänkte jag be husläkaren skriva ut några lämpliga lokalbehandlingar för ansiktet, jag vill behandla bara ansikte för att få se om rygg och bröst kanske klarar sig utan behandling.

1. Vad rekommenderar du för lokal behandling för ansiktet? Vad tror du om dalacin+skinoren, aberela+basiron eller aberela+dalacin? Vilken skulle du rekommendera efter en antibiotika kur? Aberela+basiron – irriterar den mer än aberela+dalacin? Jag har fet hud med varaktig akne, samt stora porer.

2. Kan man äta roaccutan en tredje gång? Finns det männsikor som har blivit utläkta då? Är det bättre med längre behandlingstid? Jag blir alltid jättefin i huden under och ca 3mån efter en 4mån kur.

3. Kan akneperioden bli längre om man hela tiden behandlar sin akne? Finns det tillfällen då det bästa kanske bara är att sluta med all medicin och bara låta huden vara?

Jag skulle vara jättetacksam om ni kunde svara på detta långa brev. Jag vet att ni inte svara på frågor när det gäller roaccutan, så om ni inte kan svara på den är det ok.

Hej!
Tyvärr tycker jag inte att vi på denna sida alls är rätt instans för att svara på dina frågor. Du är under långvarig behandling för acne av hudspecialist som sett dig vid flera tillfällen och av respekt för både min kollega och för dig som patient, vill vi inte "lägga oss i" den bedömningen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 september, 2003 Publicerad: 24 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: