Ange ditt sökord

Annons:

Akne, kan man söka sig till en privat hudläkare?

Hej!
Jag är 26 år och har egentligen aldrig haft mycket akne. Nu har jag dock fått mycket pormaskar och djupa finnar i ansikte, rygg och bröst. Jag vet inte om det kan bero på mina minipiller som jag äter. Jag har precis bytt för att jag ville se om det kunde bli bättre. Nu heter de Cerazette. Jag tycker att det är jobbigt då aknen sitter i ansikte och på hals. Vad kan jag göra? Kan man söka sig till en privat hudläkare eller måste man gå genom husläkare och sedan få remiss? Jag skulle vilja få hjälp så snabbt som möjligt och jag skulle gärna vilja gå privat. Vet ni vad det skulle kosta? Tacksam för svar!

Många privata hudläkare kräver inte remiss. Om hudspecialisten har avtal med landstinget kostar besöket samma som inom övrig landstingsjukvård nämligen 260 kr.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: