Ange ditt sökord

Annons:

Aha-kräm och amning

Jag har tidigare använt Bio-lines rengöringsgel och kräm med aha-syror, med mycket bra resultat. Under min graviditet har jag gjort uppehåll med dessa produkter men börjat igen nyligen. Huden blev denna gång mycket torr och jag har fått synliga “torrhets-rynkor”. Vanlig fuktkräm hjälper knappast. Kan huden vara extra känslig efter graviditeten? Är det dessutom dumt att använda krämer med Aha-syror då jag för tillfället ammar?

Hej!
Många kvinnor upplever hudbesvär under amningstiden. Eventuellt kan detta vara kopplat till att östrogenproduktionen inte är som vanligt. Acne och ovanligt torr hud är vanliga besvär, som troligen förbättras efter att amningen är slut och normala menstruationer kommit igång. AHA-syror ger ju en lätt "peeling", och tar bort en del av hudens skyddande hornlager. Tydligen tål inte din hud det lika bra i den här perioden, och du bör därför låta bli dem. Det är däremot inte troligt att AHA-syror lokalt på huden, kan påverka barnet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: