Ange ditt sökord

Annons:

Aha-kräm och amning

Jag har tidigare använt Bio-lines rengöringsgel och kräm med aha-syror, med mycket bra resultat. Under min graviditet har jag gjort uppehåll med dessa produkter men börjat igen nyligen. Huden blev denna gång mycket torr och jag har fått synliga "torrhets-rynkor". Vanlig fuktkräm hjälper knappast. Kan huden vara extra känslig efter graviditeten? Är det dessutom dumt att använda krämer med Aha-syror då jag för tillfället ammar?

Hej!
Många kvinnor upplever hudbesvär under amningstiden. Eventuellt kan detta vara kopplat till att östrogenproduktionen inte är som vanligt. Acne och ovanligt torr hud är vanliga besvär, som troligen förbättras efter att amningen är slut och normala menstruationer kommit igång. AHA-syror ger ju en lätt "peeling", och tar bort en del av hudens skyddande hornlager. Tydligen tål inte din hud det lika bra i den här perioden, och du bör därför låta bli dem. Det är däremot inte troligt att AHA-syror lokalt på huden, kan påverka barnet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!