Ange ditt sökord

Annons:

6-åring torr runt ögon

Min drygt 6-åriga dotter har under ett par års tid haft stora problem med torrhet ovan och under ögonen. På Apoteket har jag blivit rekommenderad Essex samt Miniderm som jag använt växelvis. Dessa hjälper dock endast för stunden, dvs över natten. Nästa morgon är det likadant igen. Hon flagar något, men det kliar inte nämnvärt, dock gnuggar hon ganska ofta ögonen. Hon har glasögon på heltid, men problemen uppkom redan innan dessa började användas för ett år sedan. Problemet är inte bättre sommartid. Märker också en ökad tendens till torrhet efter bad i simhall/pool.
I övrigt har hon endast haft besvär med "knottriga" överarmar där läkare skrivit ut Propyless. En läkare sade "torrhet" en annan sade "hårsäcksinflammation".
Vore tacksam för tips ang hennes ögon. Är det bara allmän torrhet eller kan det röra sig om något slags eksem el dyl?

Hej!
Knottrigheten på överarmarna är sannolikt keratosis pilaris, som du kan läsa om i dermatologens patientinformation. Dessa knottror är nästan alltid förenade med atopiskt eksem, eller ärftlighet för detta. Det du beskriver låter som sannolikt atopiskt eksem och mjukgörare är bra för den torra huden men räcker inte som behandling. Det behövs kortisonsalva/kräm alternativt någon av de nyare preparaten Elidel eller Protopic. Kring ögonen ska man ju vara försiktig med kortison, så där kan någon av de nyare preparaten passa bättre. Sök husläkaren för diagnos och behandling, eventuellt remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!