Ange ditt sökord

Annons:

3-åring med eksem på hela kroppen

Min dotter på 3 år har eksem över hela kroppen; på händerna, runt ögonen, på kinderna, bakom öronen, på halsen, hela armarna och benen, lite på mage och rygg. Hon började få fläckar när hon var ett år. I minst ett halvår har hon haft sina eksem konstant. Har fått kortisonscheman att följa (kortisonet tillhör grupp 3)men hon blir inte hjälpt. Efter att ha sökt på nätet tror jag att hon kan ha en blandning av olika eksem; atopiska-, Dyshidrotiskt-, samt Nummulärt eksem. Hon har även haft problem med magen i 1,5år (om det kan ha något samband).
Kan detta vara möjligt?
Kan man ge barn kortisontabletter för att "bryta" eksemet för att sedan fortsätta med smörjningen?

Mvh Åsa

Hej!
Din dotter är lite för liten för att dyshidrotiskt eller nummulärt eksem ska vara troligt, det låter på beskrivningen mest som atopiskt eksem (som kan ha runda fläckar som vid nummulärt eksem, eller torra fläckar som mer vid dyshidrotiskt eksem).
Hon har fått kraftfull behandling och är ändå inte hjälpt. Det är viktigt att du får kontakt med en hudspecialist, helst en hudklinik med erfarenhet av barnbehandling. Hon kan där få hjälp med medicinska bad, kanske pröva alternativ till kortisonsalvor (tex tacrolimus eller pimekrolimus, nya antiinflammatoriska krämer som ej innehåller kortison.). Kortisontabletter är inte ett alternativ i detta fall. Hennes magbesvär kan möjligen bero på någon överkänslighet, och testning av eventuella allergier kan också göras via hudspecialisten.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu.
Läs även vanliga frågor och svar om barneksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!