Ange ditt sökord

Annons:

”PERRA70” är en kille på 34 år som haft alla konstiga typer av mag/tarm-problem:

Jag har lämnat avföringsprover för tre år sedan och undersökts med gastroskopi och ultraljud för två år sedan. Man har även tagit biopsi för gluten och gjort laktosbelastning, allt utan anmärkning. Ibland är jag uppblåst och har tidig mättnadskänsla, ibland har jag dålig aptit, växlande avföring mellan lös och hård avföring, ibland harlortar i storlek. Mina problem nu är brännande känsla i mellangärdet, hungersugningar, illaluktande gaser och illamående. Vad beror de illaluktande gaserna och den ”brännande magen” på? Jag har provat Nexium och nu äter jag Inside Brus utan att det hjälper så mycket.

Skrivet av Michael Wedén...
Dina symtom förklaras av IBS (irritable bowel syndrome). Genom provtagningarna och undersökningarna som är gjorda har man uteslutit andra orsaker. Gasproblem är mycket vanligt vid IBS, liksom besvär i mellangärdet. Har du dessutom prövat syrahämmande mediciner som Nexium och Inside Brus, har man också uteslutit reflux. Ta kontakt med den läkare som tidigare har utrett dig, för att få råd!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: