Ange ditt sökord

Annons:

Ökar mjölk talgproduktioen?

Hej, Jag har alltsedan tonåren haft stora problem med pormaskar i hela ansiktet (men små problem med finnnar). Aknedietförespråkare hävdar ofta att mjölk ökar talgproduktionen p.g.a. hormoner från vanligen dräktiga kor som överförts till mjölken. Om detta stämmer, hur kommer det sig då att massaijer av fotografier att döma inte ser ut att ha någon akne, trots att de nästan uteslutande lever på mjölk, kött och blod (rött kött framställs också akneframkallande), och att yohgurt - som torde innehålla samma hormoner som mjölk - inte anses orsaka någon akne? Hur stor roll spelar mjölken egentligen för talgproduktionen?

Jag tror nog att det mesta som har med huden att göra är individuellt och att mjölkintaget knappast har något annat än mycket marginell inverkan. Jag tycker att du kan fortsätta med din mjölkmat om du är förtjust i detta utan att det medför något större besvär i övrigt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Är rädd att barnen blir uttorkade

Hej Apotekaren, mina barn vägrar att dricka vätskeersättning under somrarna och vi är alltid ute mycket om dagarna. Finns det något annat jag kan ge dem så jag slipper vara orolig för att de blir uttorkade?

Mat & Vitaminer

Får jag i mig allt jag borde?

Jag har inte ätit kött på flera år men har nyligen börjat utesluta även fisk och nu har jag börjat bli orolig över om jag inte får i mig allt jag ska. Jag har nämligen börjat känna mig tröttare om dagarna. Finns det något tillskott som jag borde äta?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.