Ange ditt sökord

Annons:

Ökar mjölk talgproduktioen?

Hej, Jag har alltsedan tonåren haft stora problem med pormaskar i hela ansiktet (men små problem med finnnar). Aknedietförespråkare hävdar ofta att mjölk ökar talgproduktionen p.g.a. hormoner från vanligen dräktiga kor som överförts till mjölken. Om detta stämmer, hur kommer det sig då att massaijer av fotografier att döma inte ser ut att ha någon akne, trots att de nästan uteslutande lever på mjölk, kött och blod (rött kött framställs också akneframkallande), och att yohgurt - som torde innehålla samma hormoner som mjölk - inte anses orsaka någon akne? Hur stor roll spelar mjölken egentligen för talgproduktionen?

Jag tror nog att det mesta som har med huden att göra är individuellt och att mjölkintaget knappast har något annat än mycket marginell inverkan. Jag tycker att du kan fortsätta med din mjölkmat om du är förtjust i detta utan att det medför något större besvär i övrigt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Kaffe – dricka eller inte dricka?

Hur är det med kaffe egentligen, ska man dricka eller inte. Läser olika saker, ena dagen bra, andra inte. Utan min kopp på morgonen får jag inte gå på toa. Hälsningar Bertil

Mat & Vitaminer

Farligt äta för mycket zink?

Hejsan! Jag undrar om det kan vara farligt att äta för mycket zink? Mvh Lasse, 33

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!