Ange ditt sökord

Annons:

Är det farligt för en ung person att ta kosttillskott?

hej är en 15 årig kille som tränar grappling, bjj , thaiboxning och mma.
Tränar 6 gånger i veckan, alla dagar förutom fredag. jag vill köpa kosttillskott och har sökt en massa och läst att det faktiskt inte är farligt. men mamma är emot det, och jag får inte köpa det för hon säger att kroppen ska växa normalt osv. vad jag ifall har hört så är protinepulver ett mjölkpulver och är inget farligt utan det är bara bra o få i sig extra kolhyderater och protiner. är det alltså farligt för en ung med kosttillskott? jag vill ju ha det för att öka mer i muskelmassa, bli större o starkare fortare. Jesper (man, 15år)

Jag anser att man med vanlig husmanskost kommer mycket långt med både proteiner och kolhydrater, varför näringstillskott få anses vara mer eller mindre onödigt. Det är framför allt fabrikanterna av olika tillskottsmedel som tjänar pengar på fenomenet, medan det endast är en seriös träning som ger verkligt resultat. För att få snabbt ökande muskelmassa frestas man gärna att ta anabola steroider, vilket gör att man är inne på en mycket farlig väg vilket jag å det bestämdaste avråder ifrån! Det är viktigt att kroppens olika vävnader, skelett muskler och leder får växa till i harmoni för att sedan i vuxen ålder få de bästa proportionerna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Känner mig nere – äta D-vitamin?

Hejsan! Jag känner mig nere och har gjort det under en längre tid nu, ungefär sedan det blev mörkt på eftermiddagarna. Jag har funderat på att börja ta D-vitamin men har hört att det inte hjälper om man inte börjar i tid. När är det bra tid att börja äta det? Vad är dina bästa tips?

Mat & Vitaminer

När ska jag börja med vitaminer för att behålla energin?

Framåt hösten och vintern brukar jag tappa mycket av sommarens energi och all D-vitamin man samlar på sig. När bör jag fylla på med vitaminer för att undvika min årliga energisvacka?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: