Ange ditt sökord

Annons:

Är det farligt för en ung person att ta kosttillskott?

hej är en 15 årig kille som tränar grappling, bjj , thaiboxning och mma.
Tränar 6 gånger i veckan, alla dagar förutom fredag. jag vill köpa kosttillskott och har sökt en massa och läst att det faktiskt inte är farligt. men mamma är emot det, och jag får inte köpa det för hon säger att kroppen ska växa normalt osv. vad jag ifall har hört så är protinepulver ett mjölkpulver och är inget farligt utan det är bara bra o få i sig extra kolhyderater och protiner. är det alltså farligt för en ung med kosttillskott? jag vill ju ha det för att öka mer i muskelmassa, bli större o starkare fortare. Jesper (man, 15år)

Jag anser att man med vanlig husmanskost kommer mycket långt med både proteiner och kolhydrater, varför näringstillskott få anses vara mer eller mindre onödigt. Det är framför allt fabrikanterna av olika tillskottsmedel som tjänar pengar på fenomenet, medan det endast är en seriös träning som ger verkligt resultat. För att få snabbt ökande muskelmassa frestas man gärna att ta anabola steroider, vilket gör att man är inne på en mycket farlig väg vilket jag å det bestämdaste avråder ifrån! Det är viktigt att kroppens olika vävnader, skelett muskler och leder får växa till i harmoni för att sedan i vuxen ålder få de bästa proportionerna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mat & Vitaminer

Äta extra vitaminer som vegan?

Jag äter vegansk kost och undrar ifall vitamin B12 är så viktigt som alla påstår? Kan man få i sig detta på någon naturlig väg eller är det endast tillskott som gäller, och vad kan hända om man har brist på detta vitamin?

Mage & Tarm

Hur nyttigt är jordnötssmör?

Hej Sofia! Vad säger du om jordnötssmör? Jag har alltid haft uppfattningen att det innehåller massa socker och skit men nuförtiden tycker jag att man ser jordnötssmör på var och varannan fitnessprofils bilder. Det kan väl ändå inte vara nyttigt? Hälsningar, Sandra

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: