Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande rodnad och smärta i ögat

Har problem med hö öga. Det börjar med en prick i ögat, sedan huvudvärk över hö öga. Blir öm. Dagen efter är hela ögat rött och rinner och är ömt. Det sitter i ca 4-6 dagar, sedan tar det ca 4-5 veckor så börjar det om och så håller det på. Vad är det här, och vad ska jag göra?

Det finns många olika orsaker till att ögat kan bli rött och göra ont. När det återkommer så här som du beskriver för det tankarna närmast till Hortons huvudvärk. Det är en migränvariant som sitter just bakom ena ögat, och som kan ge rodnad och ökat tårflöde.
Mitt råd är att du söker din vårdcentral för en första bedömning, och därifrån kan du vid behov få remiss till ögonläkare eller neurolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 12 januari, 2023 Publicerad: 12 januari, 2023

Liknande frågor

Ögon & Öron

Synpåverkan på morgonen – behöver jag gå till optiker?

När jag vaknar på morgonen så har jag en stor svart fläck för bägge ögonen. Går senare tillbaka! Ska jag uppsöka optiker?

Ögon & Öron

Vad gör jag åt återkommande vaglar?

På senaste har jag haft problem med att få återkommande vaglar, vilket jag aldrig har haft tidigare. Jag undrar vad detta beror på? Jag minns inte att jag har börjat med någon ny produkt heller. Snälla ge mig tips på vad jag kan göra och hur jag får dem att försvinna.

Ögon & Öron

Grön starr

Min syster har fått diagnos grön starr (glaukom). Hon är bara 37 år, vilket jag förstår är väldigt ungt för den här sjukdomen. Finns det sjukdomar med liknande symtom? Sjukdomen har inte svarat på ögondropparna och synen har blivit snabbt sämre. Finns det risk att diagnosen är felaktig?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: