Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande rodnad och smärta i ögat

Har problem med hö öga. Det börjar med en prick i ögat, sedan huvudvärk över hö öga. Blir öm. Dagen efter är hela ögat rött och rinner och är ömt. Det sitter i ca 4-6 dagar, sedan tar det ca 4-5 veckor så börjar det om och så håller det på. Vad är det här, och vad ska jag göra?

Det finns många olika orsaker till att ögat kan bli rött och göra ont. När det återkommer så här som du beskriver för det tankarna närmast till Hortons huvudvärk. Det är en migränvariant som sitter just bakom ena ögat, och som kan ge rodnad och ökat tårflöde.
Mitt råd är att du söker din vårdcentral för en första bedömning, och därifrån kan du vid behov få remiss till ögonläkare eller neurolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 12 januari, 2023 Publicerad: 12 januari, 2023

Liknande frågor

Ögon & Öron

Vad kan jag göra åt rinnande ögon?

Jag har problem med rinnande ögon. Så fort jag går ut rinner det ur ögonen, det spelar ingen roll om jag har linser eller glasögon, det rinner ändå. Vad är dina bästa tips?

Hjärnan & Nerver

Hur kan man lindra nervsmärta?

 Jag har haft Diabetes mellitus under 40 år och tydligen fått nervskador på mina fötter, s.k. neuropati! Jag undrar om det finns bra mediciner för att slippa brinnande, knivhuggande nervimpulser; bultande och svullna fötter; irriterande stickningar och domnande fötter! Värktabletter med paracetamol respektive morfin ger ingen större effekt! Mina fötter har molande värk hela tiden och det gör att jag vaknar på nätterna många ggr. och har svårt att gå. Jag går som på kuddar och har svårt att balansera, ramlar många ggr. 

Ögon & Öron

Vad är ögonmigrän?

Vad är ögonmigrän? Och är det farligt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: