Ange ditt sökord

Varm och god rotfruktssoppa

Varm och god rotfruktssoppa

En god och nyttig rotfruktssoppa som dessutom värmer inombords smakar gott kyliga dagar.

Annons:

Hur mycket rotfrukter och vilka du vill ha i kan variera, prova olika varianter. Att använda en mixer är bra om man vill ha lite slätare soppa, men det går även bra att hacka mindre bitar eftersom de mjukar upp sig under kokningstiden.

Ingredienser

4 port

  • 8 potatisar, ca 600 g
  • 2 palsternackor, ca 200 g
  • 3 morötter, ca 300 g
  • 1 liter örtbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 250 g keso/cottage cheese
  • salt och peppar

Gör såhär

Du skalar och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar och koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen, mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 – 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.

Vill du ha morotsstrimlor i soppan så skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min. Servera med cottage cheese, grovt bröd och kanske testa att servera i någon ny form än den klassiska skålen och djupa tallriken.

Ps! Vill du vara lite nyttigare kan du använda en cottage cheese med lägre fetthalt och ett grövre fullkornsbröd som tillbehör.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: