Ange ditt sökord

Våfflor, hjärtans gott! Foto: Shutterstock

Våfflor, hjärtans gott! Foto: Shutterstock

Våfflor på farmors (eller farfars) vis

På våffeldagen får vi frossa i våfflor utan att skämmas! Kanske är du mest van vid de klassiska våfflorna som äts tillsammans med grädde och sylt. Men det går faktiskt att variera våfflorna efter smak och tillfälle.

Annons:

Internet kryllar av recept på allt ifrån matiga och söta till gluten- och laktosfria våfflor. Vi har valt att lägga upp ett klassiskt recept, så att du kan du kombinera med dina favorittillbehör. Testa färska frukter, glass, sirap, nötter, grönsaker, ost eller varför inte en bit kallrökt lax och rödlök?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl grädde eller mjölk
  • 4-5 msk smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

Blanda vetemjölet och bakpulver i en bunke. Knäck äggen och dela vitor från gulor. Vispa vitorna till hårt skum med elvisp. 

Smält smöret och vispa samman smör, mjölk eller grädde, och mjölblandningen. Rör slutligen försiktigt ner de vispade vitorna. Låt smeten stå en stund innan gräddning, gärna över natten. 

Grädda i våffeljärn och servera frasigt nygräddade.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: