Ange ditt sökord

Världsrekord på barnens villkor

Världsrekord på barnens villkor

Hamburgekedjan McDonalds och motion kanske låter motsägesefullt. McDonalds i Sverige har dock länge arbetat med att få bort "onyttighets-stämpeln" från varumärket genom att bland annat balansera rätter som Happy Meal och införa alternativ till pommes frites. Nu har man en app där barn kan få möjligheten att slå samma rekord som världsmästarna.

Annons:

Appen Rekordomräknaren, som för närvarande ligger på topplistan i Apples Appstore, är en “omvandlare” som tar de befintliga världsrekorden och helt enkelt räknar om vad en person med andra förutsättningar skulle kunna sätta för jämförtbart rekord.

Sex olika grenar

Man har valt ut sex grenar där rekordet kan räknas om och det är 100 meter löpning, kula, tresteg, höjdhopp, 100 meter gång och längdhopp.

Man har gjort det så enkelt som möjligt och appen är både visuellt tilltalande och lättanvänd. Tillsammans med sitt barn fyller man i barnets namn, ålder, längd och skostorlek. Sedan räknar appen om detta och ger exempel på vad man måste få för resultat för att nå, eller slå, världsrekorden inom de olika grenarna.

Del av en turné

Rekordomräknaren ingår i turnén RIX FM Festival har och besöker man festivalen på något av alla stopp finns det möjlighet att bli korad till världsmästare (i längdhopp) på plats. 

Appen som just nu har väldigt bra recensioner i Appstore motiverar på ett roligt sätt barn att röra på sig och är framtagen för att passa barn åldrarna 4 – 10 år. 

Sök Rekordomräknaren i din iPhone/på din iPad eller ladda ner via den här länken

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: