Ange ditt sökord

Alla hjärtans dag är en fin påminnelse om att sprida värme och kärlek till både nära och kära, men även till andra i vår omgivning. Foto: Shutterstock

Alla hjärtans dag är en fin påminnelse om att sprida värme och kärlek till både nära och kära, men även till andra i vår omgivning. Foto: Shutterstock

Sprid värme och kärlek på alla hjärtans dag

Det är tanken som räknas och det gäller inte minst på alla hjärtans dag. Det handlar mindre om dyra middagar och diamanter och mer om att visa någon man håller kär att man bryr sig om personen.

Annons:

Det finns mycket man kan göra även med en tight budget. Här kommer några idéer som kan förgylla alla hjärtans dag lite extra.

 • Laga en personlig maträtt tillsammans eller maten ni åt när ni först träffades. Annars kan även nudlar bli riktigt romantiskt med tillägg av exempelvis röd paprika, tomater och några räkor.
 • Gör en personlig spellista och gärna med låtar som har betytt mycket för er.
 • Att skriva ett kärleksbrev/vänskapsbrev är underskattat i vår digitala värld. Använd din kreativitet för att sprida värme och kärlek.
 • En fin överraskning kan vara att skriva ner små positiva meddelanden på post-it lappar (eller sms) och lämna på olika platser; i lägenheten, i väskan eller kanske i lunchlådan.
 • Om du har ett gammalt fotoalbum eller skrivblock passa på att skriv ner små fina meddelanden, klistra in foton och andra minnessaker.
 • Använd alla hjärtans dag som en dag att planera vad ni vill göra i framtiden, hur ni ser på er relation om tio år eller kanske planera för en resa eller ert framtida bröllop.
 • Ta en promenad och prata om gamla minnen – kanske promenera dit ni först träffades.
 • Tänk ut något personligt som din vän eller partner gillar; kanske en pocketbok, en unik second-hand-tröja eller D-vitamin.
 • Gå på bio eller varför inte stanna hemma och titta på en romantisk film eller en äventyrsfilm med popcorn och mys.
 • Leta efter ett lite ”roligare” recept och baka exempelvis hallongrottor, maränger eller kladdmuffins. Skriv gärna något fint med glasyr för en mysig finish.
 • Skriv en dikt på ett fint papper. Den behöver inte vara lång – det är tanken som räknas!
 • Spela kort eller Uno – det kanske var länge sedan så passa på att friska upp minnet till alla hjärtans dag.
 • Gör din egen personliga video till någon du håller kär. Man kan även be kompisar eller familj att spela in några meddelanden som man kan lägga till.

Men framför allt se till att tacka och möta kassörskans blick när du handlar, säg hej till någon du möter under dagen men kanske inte känner så väl och beröm din kollega på jobbet lite extra. Detta skapar positiv energi som sprids vidare i många steg. Ge värme till andra och du kommer få värme tillbaka!

Annons:

Källor:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: