Ange ditt sökord

Lätt att fixa en svalkande sommarsmoothie. Foto: Shutterstock

Lätt att fixa en svalkande sommarsmoothie. Foto: Shutterstock

Sommarsmoothie

Smoothie är både nyttigt och svalkande gott på sommaren och man kan använda alla goda bär som finns för säsongen!

Annons:

En smoothie är gjort på mjölk och/eller yoghurt och kan mixas med till exempel frukt. Mixar man ner is så får man en riktigt svalkande dryck för varma dagar! Naturligtvis kan man blanda och mixa hur man vill med olika smaker och frukter för att hitta sin favoritsmoothie! Receptet nedan är ett grundrecept för fyra glas, utöver det kan man göra lite som man själv önskar och vill.

Ingredienser

  • Frukt eller bär 4.0dl

 

  • Mjölk 4.0dl

 

  • Yoghurt (naturell) 4.0dl

 

  • Florsocker 2.0msk

 

  • Is om man önskar

Tillagning

Häll bär, mjölk, yoghurt och socker i en mixer eller matberedare och mixa några sekunder till fin konsistens. Använd kalla, gärna frysta ingredienser, en smoothie ska serveras kall.

Om is tillsätts i smoothien bör en blender användas. Den hårda isen kan förstöra matberedare och mixers. Alternativt tillsätt is efter mixning. Häll upp smoothie i ett stort dricksglas. Garnera gärna med frukt eller bär.Det som skall utmärka en smoothie är en ganska tjock konsist av finfördelade frukter och bär.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: