Ange ditt sökord

Tillsammans med frun Priscilla Chan hoppas Mark Zuckerberg att utrota alla världens sjukdomar under det här århundradet. Foto: Shutterstock

Tillsammans med frun Priscilla Chan hoppas Mark Zuckerberg att utrota alla världens sjukdomar under det här århundradet. Foto: Shutterstock

Så vill Facebookgrundaren utrota världens sjukdomar

Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg och han frus, barnläkaren Priscilla Chan vill hjälpa till att "utrota alla världens sjukdomar".

Annons:

Mark Zuckerberg som grundade Facebook är en av världens rikaste personer (nummer 3 på ansedda tidskriften Forbes lista) och arbetar inte bara som vd för det välkända sociala nätverket utan även med välgörande ändamål.

Ska utrota alla sjukdomar

Tillsammans med sin fru, som är barnläkare, väljer man nu att donera ett miljardbidrag i kampen för att utrota alla sjukdomar, som man uttrycker det.

Bidraget, som ritas till grundforskning och innovationer av mätinstrument, ska hjälpa till att utrota alla sjukdomar under det här århundradet.

Nytt forskningscenter

Förutom till grundforskning och innovationer av mätinstrument används den enorma donationen även till att grunda ett nytt forskningscenter i den amerikanska staden San Fransisco.

På forskningscentret kommer forskare och ingenjörer att kunna samarbeta och gemensamt utveckla tester och vaccin mot smittsamma sjukdomar som HIV, ebola och zikaviruset.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: