Ange ditt sökord

Redaktionen testar: Ecoviva gluten- och laktosfri ekologisk matkasse

Redaktionen testar: Ecoviva gluten- och laktosfri ekologisk matkasse

Med en ekologisk gluten- och laktosfri* matkasse vänder sig Ecoviva till de som av olika skäl vill äta just gluten- och laktosfritt. Redaktionen har testat matkassen en vecka och det här är betyget.

Annons:

Matkassen har testats av vår chefredaktör Anders och för att ge en bild av hur pedagogiska och enkla recepten är låter vi Anders kommentera hur hans färdigheter i köket är och vad han tyckte i början av veckan.

– När det kommer till att laga mat har jag verkligen tummen mitt i handen. Jag tycker det är kul att äta, men inte nödvändigtvis att hitta recept eller att laga. Så det här kommer definitivt bli något av en utmaning för mig personligen. Men det är bara att kavla upp armarna, säger Anders.

Kassen levererades en söndag och maten tillagades under veckans gång.

Det här är Ecovivas gluten- och laktosfria ekologiska matkasse  

Detta får du i matkassen:

  • 4 portioner för 4 dagar
  • nya glutenfria råvaror
  • nya laktosfria råvaror
  • 2 rätter kött/vilt/kyckling
  • 1 rätt vegetarisk
  • 1 rätt fisk skaldjur
  • varje rätt är näringsdeklarerad

Anders tycker att…

+ Leveransen var supersmidig, man kunde följa den hela vägen fram till dörren, dit den kom på utsatt tid.

+ Matkassen är välfylld, det är inte mycket du behöver ha hemma innan och innehållet känns otroligt fräsch och allting såg mycket aptitligt ut.

+ Recepten var pedagogiskt utformade och till och med en “newbie” i köket klarar av att laga recepten med bravur. 

+ En bra blandning av spännande och roliga recept i den aktuella matkassen.

+ Ett prisvärt alternativ när man bryter ner det till kostnad per måltid.

 

– Finns än så länge på ett begränsat antal platser i landet.

– Vissa recept var lite otydliga (vilken typ av buljong, vilken typ av soja till exempel).

– Mycket lök, vilket kan vara hämmande för vissa (du kan dock välja bort löken).

– Allting är inte garanterat gluten- och laktosfritt (läs mer längre ner).

– Priset. Även om det är prisvärt är det inte heller billigt, du måste helt enkelt räkna på din matkostnad för att se om det är värt det och då ta hänsyn till att att du då skulle handla ekologiskt. 

Om Ecoviva

Ecoviva grundades av Annika och Amina, barndomsvänner sedan 6 års ålder. Med Ecoviva arbetar Annika och Amina tillsammans för att som de själva säger “finna nya ekologiska produkter i Sverige och leverera råvaror som du inte kan finna i en butik.”

En matkasse från Ecoviva levereras med i snitt 90% ekologiska/miljömärkta råvaror och svenskt KRAV-kött, KRAV-kyckling och miljömärkt fisk samt obesprutade grönsaker. 

Annons:

*Ecoviva väljer i första hand att välja ekologiska produkter som är naturligt gluten- och laktosfria. Huvuddelen av kassen är rena ekologiska/miljömärkta råvaror utan varken rester av bekämpningsmedel, tillsatser eller allergener. Man levererar produkter som de flesta glutenintoleranta inte skulle tveka att handla själva, däremot ej exempelvis havreprodukter som ofta innehåller gluten över gränsvärdena, som inte är certifierat glutenfria. Ecoviva arbetar på att få denna matkasse helt laktos- och glutenfri, men vill reservera sig för att vissa produkter kan innehålla låglaktos eller spår av gluten. Tack till Ecoviva för möjligheten att oberoende recensera matkassen! För mer information besök www.ecoviva.se

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: