Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette.

Foto: Ulrika Pousette.

Panna cotta

Panna cotta kan smaksättas med till exempel saffran och lakrits. Denna version är med vit choklad och passionsfrukt för att få en skön kontrast mellan sött och syrligt. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Annons:

Panna cotta kan gärna göras dagen innan servering.

Ingredienser

4 port

 • 2 gelatinblad
 • 2 dl laktosfri vispgrädde
 • 2 dl laktosfri mjölk
 • 100 g laktosfri vit choklad
 • 4 msk strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 4 passionsfrukter

Gör så här

 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
 2. Koka upp grädde och mjölk med vit choklad och socker.
 3. Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker.
 4. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden.
 5. Häll upp i glas, låt svalna och ställ dem sedan i kylen i minst 3 timmar.
 6. Gröp ut kärnorna ur passionsfrukterna och dekorera med dessa.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: