Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Orientaliska köttbullar med röd pesto

Köttbullar à la Orienten med smak av kanel. Tomatpesto kan du enkelt göra själv. I annat fall går det bra att använda soltorkade tomater i stället.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

 • 500 g nötfärs
 • 4 msk tomatpesto eller 10 soltorkade tomater
 • 1-2 tsk malen kanel
 • salt och svartpeppar
 • smör eller olja
 • 1 förpackning passerade tomater 500 g
 • 1 kruka persilja

Till servering

 • råris
 • 1 msk kokosolja

Gör så här

 1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
 2. Blanda färs, pesto, kanel, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Forma köttbullar något större än normal storlek och stek i smör eller olja. Var noga med att skaka stekpannan så blir köttbullarna runda och fina. När köttbullarna är nästan genomstekta, häll på de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt puttra på svag värme, gärna under lock, ca 15 minuter.
 3. Rör ner kokosoljan i råriset. Klipp rikligt med persilja över köttbullarna och servera med riset.
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: