Ange ditt sökord

Omelett med krabbstuvning

Omelett med krabbstuvning

Fördelarna med omelett är många. Det går snabbt, det är hur enkelt som helst och det passar som frukost, lunch eller en lätt middag.

Annons:

I den här versionen kombineras omeletten med en krabbstuvning, men det går minst lika bra att toppa den med exempelvis tonfisk, skinka, grönsaker, svamp eller dylikt. Välj efter egen smak!

Ingredienser 

(4 portioner)

Stuvning:

6 färska champinjoner

1 silverlök

1 msk smör

2 dl vispgrädde

Salt och peppar

½ tsk riven muskot

2 dl crabfish/kräftstjärtar

½ dl hackad dill

Omelett:

9 ägg

½ dl vispgrädde

Salt och peppar

Smör att steka i

Gör så här

Börja med stuvingen. Skiva champinjonerna och fräs i smör. Riv silverlöken och fräs en kort stund i smör utan att den tar färg. Häll i grädde och låt koka ihop på låg värme i 5-8 minuter. Krydda med salt, peppar och muskot. 

Dela kräftstjärtarna. Häll gräddstuvningen över champinjonerna och tillsätt sedan kräftstjärtar och dill. Ta av från värmen då kräftstjärtarna lätt blir sega.

Dags för omeletten. Rör ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna och rör ner äggstanningen. Stek på låg värme så att utsidan inte bränns. När omeletten nästan är klar lägger du upp fyllningen på halva omeletten. Vänd över den andra halvan och stjälp upp på en tallrik.

Det här receptet är hämtat från boken “LCHF för kvinnor” (Bonnier Fakta). Författaren Anna Hallén är kostrådgivare, föredragshållare och träningsinstruktör. Hon har tidigare givit ut “LCHF-husmanskost”. 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: