Ange ditt sökord

Mindre bekämpningsmedel i kroppen med ekologisk mat

Mindre bekämpningsmedel i kroppen med ekologisk mat

Urinen hos personer som föredrog ekologisk mat innehöll mindre rester av bekämpningsmedel än urinen hos personer som till största del valde annan mat, det visar en svensk pilotstudie genomförd i Livsmedelsverkets regi.

Annons:

Ekologiskt lantbruk innebär att lantbrukarna hushåller med tillgängliga naturresurser och tar stor hänsyn till miljön och djuren när de producerar mat. Regeringen har satt upp särskilda mål för att öka den ekologiska produktionen fram till år 2010. Det innebär att den certifierade ekologiska jordbruksmarken bör öka från 7 procent år 2005 till 20 procent år 2010. Målet är också att en fjärdedel av den mat som köps till den offentliga sektorn (till exempel skolor, daghem och sjukhus) ska vara ekologisk år 2010.

Artikel publicerad i Tidskriften Doktorn nr 1 2007

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: