Ange ditt sökord

Majas medelhavsburgare

Majas medelhavsburgare

Serveras varm eller ljummen, gärna tillsammans med en tomatsallad eller krispig sallad och ett gott färskt bröd. Passar bra som en liten förrätt eller som huvudrätt.

Annons:

Auberginen suger åt sig mycket olivolja så den här rätten är förhållandevis kaloririk, men fettkvaliteten är bra.

Ingredienser
4 portioner

  • 1–2 medelstora auberginer
  • olivolja
  • 1 klump mozzarella eller någon hårdost du tycker om
  • 8 skivor rökt skinka
  • rucola eller storbladig persilja
  • salt och peppar

Till servering: krispig sallad eller skivade goda tomater med basilikablad,
eventuellt bröd.

Gör så här

Skölj noga och torka auberginen med papper, skär den i åtta ungefär lika stora skivor, knappt en centimeter tjocka. Spar ändarna till en grönsakspytt en annan dag. Bryn skivorna på en sida i en teflonpanna med lite olivolja, lägg sedan skivorna åt sidan. Låt mozzarellaosten rinna av och skiva den i 4 skivor. Fördela osten och skinkan tillsammans med rucola eller bladpersilja på fyra aubergineskivor. Den brynta sidan ska vara inåt. Lägg på de resterande skivorna med den brynta sidan inåt. Bryn burgarna igen i olivolja på båda sidorna. Tryck lite lätt med stekspaden så de håller ihop. Salta och peppra efter smak. Servera med en krispig sallad eller som här – tomat och basilika.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: