Ange ditt sökord

I Apotek Hjärtats nya satsning Lilla Hjärtat har barn varit med och tagit fram produkter särskilt utformade för barn. Foto: Shutterstock

I Apotek Hjärtats nya satsning Lilla Hjärtat har barn varit med och tagit fram produkter särskilt utformade för barn. Foto: Shutterstock

Lilla Hjärtat – för barn, av barn

Lekfullhet och fantasi blandat med allvar ska prägla Apotek Hjärtats nya satsning där barn är i fokus. Lilla Hjärtat kallas satsningen och innehåller bland annat en ny serie barnprodukter.

Annons:

Produkterna har barn i åtanke både när det gäller det visuella och det innehållsmässiga. De är noga utvalda, håller hög kvalitet och består av milda ingredienser. 

Produkter med mycket hänsyn

I serien ingår bland annat duschgel, hudlotion, schampo och tandkräm. Samtliga produkter verkar skonsamt mot barnens känsliga hud och håller den mjuk och återfuktad. Produkterna är helt fria från silikoner, parabener och färgämnen men innehåller en stor dos omtanke! 

De autentiska motiven på produkterna är designade av barn och utgår från deras egen kreativitet. Till de färgglada teckningarna har de använt fingerfärg, pappersklipp, kritor och akvarell. På varje produkt finns information om illustratörens namn och ålder.

Konceptet Lilla Hjärtat

Det är inte bara produkterna som har anpassats efter barnen; apoteken har fått en ny miljö som osar lek och fantasi. Allt för att barnen ska känna sig mer välkomna. Hittills har konceptet testats på fem Apotek Hjärtat i Stockholm och responsen har varit positiv från både barn och vuxna.

Den nya apoteksmiljön och produktserien är framtaget av apoteksmedarbetare i samarbete med barn och föräldrar. Just föräldrar är vanliga besökare på apoteken och med Lilla Hjärtat vill Apotek Hjärtat rikta sig till båda föräldrarna. Enligt chefsapotekare Annika Svedberg är det papporna som ofta gör en stor del av inköpen till barnen redan efter förlossningen.

Ska kännas tryggt att fråga personalen

Oavsett om det är barn eller vuxna som besöker apoteken vill de mötas av trygghet. Därför har Apotek Hjärtat också satsat på att internutbilda alla apoteksmedarbetare om barn och läkemedel. På så vis ska föräldrarna känna sig trygga i att kunna fråga personalen om barnens skiftande behov från nyfödd upp till skolåldern.

Barn med torr hud

Om barnet har torr hud är det viktigt att behandla huden för att undvika fortsatta besvär och risken för eksem.

Här är några enkla tips om barnet har torr hud:

  • Smörj in barnet med mjukgörande kräm 1-2 gånger per dag.
  • Komplettera gärna med en fet kräm på extra utsatta områden.
  • Bada eller duscha inte barnet för ofta, oftast räcker det med 1-2 gånger i veckan. Däremellan kan du tvätta underliv, under armar, fötter m.m.
  • Hellre ljummet än varmt vatten vid dusch eller bad.
  • Undvik vanlig tvål, det kan torka ut barnets känsliga hud. Använd istället kroppsrengöring som är mild, skonsam och återfuktande. 
  • Klappa huden torr med handduken istället för att gnugga.

 

Barnprodukterna i Lilla Hjärtat-serien finns till försäljning på alla Apotek Hjärtat och på www.apotekhjartat.se 

 
Annons:

Källor:

Apotek Hjärtat och Aco Nordic

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: