Ange ditt sökord

Light limecheescake med rårörda bär

Light limecheescake med rårörda bär

En god cheescake med smarriga bär som tillbehör. Även recept för glutenintoleranta.

Annons:

Ingredienser

(10 bitar)
40 g smör
100 g (ca 7–8 ) digestivekex,
ev glutenfri
fyllning:
3 gelatinblad
2 dl mjölk, ev laktosfri
1 dl socker
250 g kesella (1 %)
300 g laktosfri färskost
1 dl pressad lime
1 msk finrivet limeskal
rårörda bär:
400–500 g frysta bär
2 msk fl orsocker

Gör såhär

Förbered botten. Smält smöret och låt svalna. Kör kexen till smulor i mat beredare eller krossa dem i en mortel. Blanda smulorna med det smälta smöret. Fördela blandningen i botten av en form med diametern 24 cm och löstagbara kanter. Pressa samman så att det blir en kompakt botten.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5–10 min. Koka upp 1 dl mjölk med sockret Lyft upp gelatinbladen och lägg dem i den varma mjölken. Rör tills det löst sig riktigt ordentligt.

Blanda kesella, Phildelphiaost, pressad lime och limeskal i en bunke. Vispa slätt försiktigt, vispar du för mycket tunnas smeten ut.

Blanda den varma gelatinmjölken med den rumstempererade. Vänd ner mjölken i blandningen och vänd runt ordentligt så att det blandas helt. Häll smeten över digestivebotten, jämna till ytan med slickepott och plasta över. Låt stelna i kyl, ca 2–3 timmar. Avlägsna formen, Skär upp din fi na kaka med vass kniv eller tandtråd. Servera med de rårörda bären.

Låt bären tina lite. Rör bären med sockret tills bären är lite mosiga.

MER MAGKÄNSLA! Om de små kärnorna i till exempel hjortron, björnbär och hallon besvärar dig kan du ta till ett gammalt kockknep! Passera de mosade eller mixade bären genom en finmaskig sil till en smekande len sås.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: