Ange ditt sökord

Med över 345 butiker i Finland, Norge och Sverige samt e-handel är Life en av Nordens största hälsokedjor. Foto: Shutterstock

Med över 345 butiker i Finland, Norge och Sverige samt e-handel är Life en av Nordens största hälsokedjor. Foto: Shutterstock

Life lanserar hälsorådgivare i butik

Hälsokedjan Life hoppar nu på tåget med rådgivning direkt i butik. Hos flera av apotekskedjorna finns liknande service men nu lanserar alltså Life ett eget koncept, "Prata hälsa med oss", med fokus på hälsa och välmående.

Annons:

Konceptet rullas ut succesivt under hösten i såväl butiker som e-handel.

Nytt koncept

Med över 345 butiker i Finland, Norge och Sverige samt e-handel är Life en av Nordens största hälsokedjor. Länge har Life kännetecknats genom ett rött äpple, en symbol för visdom och naturlighet.

I samband med att hälsokedjan fyller 25 år lanseras ett helt nytt varumärkeskoncept som innefattar en uppdaterad logotyp, ett helt nytt visuellt formspråk samt de nya ledorden ”Prata hälsa med oss”.

Värdesätter personliga mötet

Life vill tydligare lyfta fram sina hälsorådgivare i butik samt sin långa expertis inom hälsa och välmående.

– Varje dag besöker kunder i alla åldrar våra butiker för rådgivning från våra kunniga hälsorådgivare. Vi vet att våra kunder värdesätter det personliga mötet. Inte minst i en tid då allt fler fysiska butiker slår igen eller ställer om till e-handel. Med vårt nya varumärkeskoncept vill vi tydliggöra vår position som hälsorådgivare och uppmuntra såväl trogna som nya kunder att prata hälsa med oss, säger Gunnel Åkerman, vd på Life Europe.

Viktigt med igenkänningsfaktor

Det nya konceptet har tagits fram i samarbete med kommunikationsbyrån OTW börjar rullas ut i butiks- och marknadsföringsmaterial samt online från och med mitten av oktober. Samtidigt är man måna om att behålla igenkänningsfaktorn.

– Logotyp och formspråk har uppdaterats för att tilltala såväl våra befintliga kunder som en yngre, bredare målgrupp. Samtidigt har det varit viktigt att inte förlora igenkänningsfaktorn i vårt befintliga och redan starka varumärke, säger Elin Bylund, marknadsansvarig på Life.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: