Ange ditt sökord

Klassisk Waldorfsallad

Klassisk Waldorfsallad

Den klassiska Waldorfsalladen har serverats sedan 1896. Namnet har den fått efter lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York, där den än i dag har en självklar plats på menyn. Lätt att tillaga och ett utmärkt val för dig med typ 1 diabetes.

Annons:

Ingredienserna är få och det är enkelt att göra en större sats om så önskas. Ät salladen som den är eller kombinera den med rökt kött eller grillad kyckling.

Ingredienser (4 portioner)

Dressing

1 dl turkisk yoghurt, gräddfil ellerlätt crème fraiche

1 msk lättmajonnäs eller vanlig 

2 tsk fransk senap

 

300 g rotselleri

2 dl valnötter

2 syrliga äpplen

Romansallad

Gör så här

Rör ihop gräddfil, majonnäs och senap till en dressing.

Skala och skär rotsellerin i tändstickssmala strimlor. Koka upp vatten och koka sellerin någon minut. Häll av vattnet, spola i kallt vatten och låt rinna av.

Hacka nötterna grovt, skär äpplet i små tärningar. Blanda äpplen, valnötter och selleri i såsen.

Servera på några romansalladsblad. Gott till rökt kött eller grillad kyckling.

Receptet är hämtat från ”Bra mat vid typ 1 diabetes – en kunskapsguide för vuxna” av Hannah Helgegren och Carina Trägårdh Tornhill, Gothia Förlag. Är du intresserad av att lära dig mer om vilken mat som fungerar vid diabetes? Här är en direktlänk till receptboken på Gothia Förlags webbshop

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: