Ange ditt sökord

Nu kan du skicka blommor till någon och samtidigt stödja Barncancerfonden. Foto: Shutterstock

Nu kan du skicka blommor till någon och samtidigt stödja Barncancerfonden. Foto: Shutterstock

Interflora intensifierar sitt välgörenhetsarbete

Interflora och Barncancerfonden intensifierar nu sitt samarbete. Interflora ger sina kunder möjlighet att beställa särskilt utvalda blommor till föremmån för Barncancerfonden. Man hade även under oktober premiär för det nya konceptet "Månadens gäst".

Annons:

Förutom att lansera möjligheten att via internet och Blommogram köpa buketter för att stödja Barncancerfonden kommer man varje månad skänka 10 000 kronor till en hjälporganisation utvald av en känd svensk profil.

Give hope-bukett

Tidigare gick Give Hope-buketterna, där tio procent av det totala priset går oavkortat till barncancerfonden, enbart att köpa via särskilda butiker under vissa perioder. 

Det Interflora nu har gjort är att erbjuda försäljningen via hemsidan istället och på så sätt ge kunder över hela landet möjlighet att skicka Give hope-buketter som Blommogram som är ett sätt att skicka blommor och har funnits i 90 år.

Man bygger sina ”gåvo”-kampanjer på själva grundkonceptet för Blommogram, nämligen “att ge”. Give hope-buketten kostar 300 kronor och av dessa går 30 kronor till Barncancerfondens Give hop-initiativ. 

Nå yngre givare

Samarbetet mellan Interflora och Barncancerfonden påbörjades under 2011. Give hope är en satsning från Barncancerfonden där man vill nå yngre givare. Genom närvaro på bland annat Facebook hoppas man kunna underlätta för bidragsgivare att via bland annat en presentshop enkelt kunna uppvakta vänner och samtidigt donera en summa itll Barncancerfonden.

Give hope-buketten blir en del av det här konceptet i och med att Interflora nu ger sina kunder möjligheten att den som väljer buketten automatiskt skänker pengar till Barncancerfonden. 

Månadens gäst

Förutom att samarbeta med Barncancerfonden arbetar Interflora även med välgörenhet i sin egen kampanj ”Månadens gäst” som bygger på ”glädjen att ge”.

Man bjuder helt enkelt in kändisar som varje månad får välja en hjälporganisation som Interflora i sin tur skänker 10 000 kronor till. Kampanjen startade under oktober och man låter varje månad gästen berätta om hjälporganisationen eller projektet i en videointervju som man lägger på hemsidan. 

I anslutning till detta döper man även om en av sina ordinarie buketter till Månadens gäst och för varje såld bukett som hör till kampanjen skänker man ytterligare tio kronor.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: