Ange ditt sökord

Hur påverkar omega 3 människans hjärna?

Hur påverkar omega 3 människans hjärna?

Annons:

Från skepsis till allmänt vedertaget. Så kan man sammanfatta attityden till omega 3 och förra året såldes i Sverige fiskoljeprodukter för 300 miljoner kronor. Fler än 900 kliniska studier har gjorts om de hälsosamma fettsyrorna och området blir alltmer accepterat inom skolmedicinen. Hjärnan är nästa stora forskningsfält och forskarna tror att om tio år är relationen kartlagd mellan en del hjärnsjukdomar och brist på bland annat omega 3.

Få egenvårdsprodukter är så väl dokumenterade som omega 3. Bäst utforskade är de positiva effekterna av omega 3 på hjärta och kärl. Hjärnan är nästa stora forskningsområde och nya rapporter visar bland annat god inverkan av de hälsosamma fettsyrorna på kognitiva funktioner som exempelvis inlärning hos barn.

Mer om forskningen kring omega 3 och annan forskning finns att läsa om i den nyutkomna populärvetenskapliga boken Receptfritt från Svensk Egenvård. Pris cirka 160 kronor. Beställ den gärna på Svenskegenvård

 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: